Udruga David: Hrvatska – dominion Vatikana?

tačno.net
Autor 13.2.2013. u 11:01

Udruga David: Hrvatska – dominion Vatikana?

12.veljače 2013.

Papa Benedikt XVI. imenovao je Želimira Puljića 15. ožujka 2010. zadarskim nadbiskupom. U službu ga je uveo u zadarskoj prvostolnici 24. travnja 2010. godine mons. Mario Roberto Cassari, izaslanik Vatikana.
Za razliku od svih ostalih biskupija u Hrvatskoj, novog nadbiskupa u Zadru u službu nije uveo ni jedan hrvatski nadbiskup, s obzirom na to da je Zadarska nadbiskupija jedina pod ingerencijom Vatikana. Zadarski nadbiskup Želimir Puljić 14. studenoga 2012., na 45. redovitom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije izabran je za predsjednika HBK.
Tim činom Hrvatska je postala dominion Vatikana, a Kaptol je postao glasnogovornik Želimira Puljića, odnosno pape!
Tko doista upravlja Hrvatskom – papa ili hrvatski Ustav? Budući da je Kaptol (po vlastitoj tvrdnji) uvijek bio uz hrvatski narod, nameću se opravdana pitanja:
Zbog čega hrvatski biskupi već stoljećima nisu uspjeli Zadar vratiti hrvatskoj Katoličkoj crkvi nego su ga ostavili Vatikanu, odnosno Italiji? Kako tumačiti i razumjeti toliko razvikano kaptolsko domoljublje?
Da li je Hrvatska ustavna cjelina ili kanonski dominion Vatikana?
Obzirom je Zadarska nadbiskupija dio Vatikana na nju se ne odnose Ugovori zaključeni između Svete Stolice i Republike Hrvatske.
Zašto hrvatski proračun plaća Zadarsku nadbiskupiju koja se treba financirati sredstvima Vatikana?

Udruga David

tačno.net
Autor 13.2.2013. u 11:01