Vesna Pusić nova predsjednica HNS-a

tačno.net
Autor 23.3.2013. u 14:50

Izorom radnog Predsjedništva u Zagrebu je počeo 12. izborni Sabor HNS-a. Nakon uvodnog govora predsjednika HNS-a Radimira Čačića, najavljeno je predstavljanje kandidatkinje za predsjednicu Vesne Pusić, koju je stranka jednoglasno podržala kao novu predsjednicu stranke.

“Time počinje novo razdoblje u povijesti naše stranke”, poručio je uoči izbora HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh.

Središnji odbor HNS-a podržao je kandidaturu Vesne Pusić za šeficu stranke prije točno mjesec dana. Pusić je jedina kandidatkinja, pa će Radimir Čačić, koji čeka odluku Vrhovnog suda na žalbu zbog presude prema kojoj mora ići u zatvor, prepustiti stranku u ruke svojoj kolegici i prvoj potpredsjednici Vlade.

Članovi Središnjeg odbora izrazili su nadu da će Čačić i ubuduće dati svoj doprinos angažmanom u gospodarskoj politici stranke. A iako su odnosi unutar vladajuće koalicije obilježeni trzavicama oko javnih poduzeća, i šef SDP-a i premijer Zoran Milanović s jedne, te potpredsjednica Vlade i uskoro predsjednica HNS-a Pusić s druge strane, ponavljaju – surađujemo izvrsno.

Čačić je istaknuo kako u razdolju izdržavanja kazne neće sudjelovati u političkom životu i naporima izlaska iz krize, a osvrnuo se i na aktualnu političku sliku u Hrvatskoj. “HNS nije stranka koja nalazi smisao u podmetanju. Mi nismo stranka ‘protiv’, mi smo stranka ‘za’. Da bismo to mogli ostvariti potrebni su nam još jači temelji i to u lokalnim sredinama”, rekao je Čačić.

“Danas stojim među vama, ne zbog onog što je bilo, nego zbog onog što će tek biti, zato što sam spremna preuzeti odgovornost za vođenje HNS-a”, istaknula je u svojem govoru na izbornom saboru stranke, buduća predsjednica HNS-a Vesna Pusić. Predstavila je Pusić i program u 5 točaka. Prva točka se odnosi na okupljanje 50-ak ljudi mlađe i srednje mlađe generacije.

Druga točka je vraćanje politike u politiku. Treća točka njenog programa je spriječiti i suprotstaviti se realnoj opasnosti da Hrvatska upadne u političko crnilo. Osim toga, kaže da treba redefinirati politiku građanskog centra, te redefinirati prava i dostojanstva grupa građana sličnih stavova da se bave javnim poslom.

(Index)

tačno.net
Autor 23.3.2013. u 14:50

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija