Vidošević sutra izlazi iz Remetinca: Zabranjeno mu komunicirati s preostalim svjedocima

tačno.net
Autor 11.4.2014. u 12:21

Vidošević sutra izlazi iz Remetinca: Zabranjeno mu komunicirati s preostalim svjedocima

Odluku je donijela istražna sutkinja Jadranka Mandušić, ocijenivši kako više ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela. No kako još nisu ispitani svi od ukupno četrdesetak svjedoka u postupku, Vidoševiću je izdana mjera zabrane komuniciranja s njima

ZAGREB – Bivši šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević sutra će nakon točno pet mjeseci od uhićenja biti pušten iz istražnog zatvora u Remetincu.

Odluku je donijela istražna sutkinja Jadranka Mandušić, ocijenivši kako više ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela. No kako još nisu ispitani svi od ukupno četrdesetak svjedoka u postupku, Vidoševiću je izdana mjera zabrane komuniciranja s njima.

Vidošević je uhićen 12. studenog prošle godine zbog sumnje u izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK, zajedno sa svojom ‘desnom rukom’ Zdenkom Peternel. Optužnica ih tereti za plaćanje čak 35 milijuna kuna fiktivnih računa, od čega su zadržali 31,5 milijuna, dok je ostatak kao završio kod Igora Premilovca, čovjeka preko čijih tvrtki je novac izvlačen. Premilovac je do sada već priznao sve optužbe.

Zdenka Peternel je uhićena mjesec dana prije Vidoševića, a na slobodi se nalazi od sredine prošlog mjeseca.

novilist.hr

tačno.net
Autor 11.4.2014. u 12:21

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija