Vukovarska učiteljica zabranila da srpska djeca dobiju paketiće

tačno.net
Autor 20.12.2016. u 13:59

Vukovarska učiteljica zabranila da srpska djeca dobiju paketiće

Foto: FaH

TRADICIONALNU akciju grada Splita koji poklanja vukovarskim osnovnoškolcima Božićne poklon pakete, jedna vukovarska učiteljica je odlučila preskočiti.

Ona je, naime, odlučila da osnovnoškolci iz OŠ Nikole Andrića koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku – pakete neće primiti. Tako je odlučila njihova učitelja koja svoj postupak nije htjela objasniti novinarima, javlja HRT.

Ovo je izazvalo podijeljene reakcije vukovarske javnosti. Branitelj Tomislav Josić, istaknuo je da je osnovni problem što djecu uopće dijelimo po nacionalnosti i što idu u različite škole.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava oštro je osudio ovakav postupak učiteljice.

“Svi znamo da paketići čine radosnim svako dijete, pa tako i u Vukovaru. U pitanju je kriva procjena, ne smijemo djeci uskraćivati veselje i radost”, rekao je Penava.

Ipak, njegov gradonačelnik se ne slaže s njim. Kako kaže, “ne treba ovaj događaj predimenzionirati, ali ga treba smestiti u okvire grada Vukovara, sredine u kojoj živimo i svega što se ovdje događalo, pa i kada je u pitanju dvojezičnost”, odgovorio mu je dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković.

index.hr

tačno.net
Autor 20.12.2016. u 13:59

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija