Zagreb se ponovno trese: Odjeknula još jedna eksplozija

tačno.net
Autor/ica 23.1.2013. u 08:23

Zagreb se ponovno trese: Odjeknula još jedna eksplozija

U CENTRU Zagreba je noćas oko 02:30 odjeknula još jedna eksplozija.

Za sada je poznato da se radilo o manjoj eksplozivnoj reakciji koja je odjeknula na Trgu bana Josipa Jelačića. Policija potvrđuje kako nema ozlijeđenih, niti materijalne štete. Njihovi djelatnici su na terenu, kao i predstavnik državnog odvjetništva, kako bi se što prije razjasnile okolnosti ovog slučaja. Naprava je postavljena sa sjeverne strane spomenika banu Jelačiću, a prema neslužbenim informacijama radi se jačem pirotehničkom sredstvu piše indek.hr

Naprava je postavljena svega tri metra od spomenika bana Jelačića, a policija je ogradila cijelo to područje. Na terenu su i pirotehničari te vatrogasci, a tramvajski promet se odvija bez problema. Svjedoci kažu kako se čula jaka eskplozija i kako se sve zatreslo, ali nisu u strahu jer vjeruju kako se radi samo o “neslanoj šali nekog provokatora”.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama dobio je dojavu o eksploziji na Trgu bana Jelačića sa sjeverne strane spomenika jutros u 5.13 minuta. “Prilikom eksplozije došlo je samo do manje materijalne štete, oštećena je samo jedna ploča. Ured za upravljanje u hitnim situacijama stavio je snimke trga PU Zagrebačkoj na raspolaganje. Kad se završi istraga znati će se o kakvoj se eksplozivnoj napravi radilo.”, priopćili su iz Ureda.

Podsjetimo, ovo je već treća eksplozija u Zagrebu u posljednja dva tjedna. Zagreb su ranije pogodile dvije snažne eksplozije, prva u srijedu, 9. siječnja u Podsusedu, a druga 11. siječnja na autobusnoj stanici na Aleji Bologne. U drugoj eksploziji ozlijeđen je 53-godišnji Vojislav Blažević. On je ujedno i osumnjičeni za postavljanje eksplozivnih naprava, a vjeruje se da je ozlijeđen upravo tijekom postavljanja bombe na autobusnoj stanici u Stenjevcu.

tačno.net
Autor/ica 23.1.2013. u 08:23