Zašto carinici RH nemaju iste uvjete rada kao i druge carinske službe EU, a nalazimo se u istoj “carinskoj uniji”

tačno.net
Autor 22.11.2016. u 10:17

Zašto carinici RH nemaju iste uvjete rada kao i druge carinske službe EU, a nalazimo se u istoj “carinskoj uniji”

Što je to zaštita na radu? Koliko smatrate da je zaštita na radu važna za carinike?

Da li je sistematizacija radnih mjesta u Carinskoj službi ispravna, od kada je služba, odnosno jedan dio službe, promijenio način rada i djelovanja?

Da li procjena rizika na radnim mjestima, posebno za inspekcije, nadzor, mobilne jedinice, posebno služba na moru, zadovoljava kriterije, procjenu štetnosti i opasnosti, na novim radnim mjestima?

Da li smo mi “carinici” samo u redovnom radnom vremenu kada primjenjujemo propise, sankcije i kazne ili se posljedice našeg posla prenose na naš život i život članova naših obitelji izvan radnog vremena?

Da li postoje propisi koji štite carinike zbog prijetnji i napada?

Da li su ispravni dodaci na uvjete rada u službi za nadzor?

Ovo su sve pitanja na koje će predstavnik poslodavca, Vlada RH morati dati odgovore službenicima carine i NSCH, koji će to pitanje javno postaviti i postavlja već duže vremena.

Zašto Carinska uprava ne surađuje dovoljno na nivou i po propisima iz područja zaštite na  radu koji je dovoljan za drugačiju perspektivu, pozicije i vrednovanja službe i službenika?

Zašto ne funkcionira Odbor zaštite na radu u CURH i tko je odgovoran, hoće li sindikat biti ponovo primoran pokrenuti prekršajne i druge prijave protiv odgovornih?

Ovo su sve pitanja na koje NEZAVISNI SINDIKAT CARINIKA HRVATSKE zna odgovore i očekuje isto tako odgovore od Vlade RH, Ministarstva financija i Carinske uprave.

Da bi mogli podići nivo naših prava na onaj koji imaju druge carinske službe u EU, moramo imati potporu carinika, potporu sadašnjih i budućih članova, zato je jako bitno da službenici u što većem broju pristupe ovom Sindikatu, kako bi zajedno mogli ostvariti buduće ciljeve za službu i službenike. Ne gubite vrijeme po sindikatima koji to nisu, preuzeti ili osnovani za zaštitu poslodavca, a ne radnika, a niti ti „agenti“ uopće znaju što uopće treba raditi, već ti rade poslove i zadatke po nalogu onih istih, koji ne žele da Vaša prava budu onakva kakva bi trebala zapravo biti i onakva kakva imaju druge carinske službe u EU. Njima se to isplati, a ne znam samo da li se to isplati Vama?

Europska unija je CARINSKA UNIJA, a to znači da bi službenici carine svih zemalja EU morali imati jednaka prava i jednake uvjete rada i posebno uvjete ZAŠTITE NA RADU!

MI to imamo pravo tražiti jer je to temeljni posao Sindikata, a sindikat mora imati brojnost članova kako bi ga druga strana uvažavala.

ZAJEDNO SMO JAČI!

tačno.net
Autor 22.11.2016. u 10:17