Zoran Erceg: Ograđujem se od ovakve sramotne proslave Oluje

tačno.net
Autor 5.8.2016. u 15:39

Zoran Erceg: Ograđujem se od ovakve sramotne proslave Oluje

Dok na današnji dan, 5.8.2016. god. na proslavi Oluje po ulicama Knina marširaju ustaše koje slave poraženi ustaški režim, izdajničku i zločinačku, kvislinšku vojsku Ante Pavelića, ja se kao hrvatski ratni vojni invalid, kao hrvatski ratni veteran želim sa gađenjem prema takvim, snažno ograditi od ovakve sramotne proslave Oluje, objavio je na Facebook stranici hrvatski branitelj Zoran Erceg  – Dosta je, ja se vas ne bojim:

“Časnici” Hrvatske vojske na javnom mjestu pozdravljaju ustaše!
Policija Hrvatske države neposredno uz kolonu ustaša a slušajući zločinačke pozdrave iz Drugog svjetskog rata daje time javnu podršku ustašama. Sramotno je da policija ne smatra kako treba primijeniti zakon Republike Hrvatske.
Netko za ovo treba biti oštro kažnjen. Od ministra pa na dole.
Hrvatska vlada se treba ispričati zbog ovog sramotnog događaja.
Ovaj događaj danas treba biti mjera koja je politička stranka na skorim izborima ustaška, a koja je antifašistička i hrvatska.
Pozovite sve stranke da se javno i nedvosmisleno očituju što misle o sramotnom događaju na kojem je fašizam u Hrvatskoj iskazao svoju punu snagu Želim naglasiti da se danas, 20 godina nakon rata osjećam duboko nesretan i posramljen.

Dobro se sjećam da sam na današnji dan, 1995. godine bio presretan što Dalmacija napokon prestaje biti okupirana i odsječena od ostatka svijeta.

Dok na današnji dan, 5.8.2016. god. na proslavi Oluje po ulicama Knina marširaju ustaše koje slave poraženi ustaški režim, izdajničku i zločinačku, kvislinšku vojsku ja se kao hrvatski ratni vojni invalid, kao hrvatski ratni veteran želim sa gađenjem prema takvim, snažno ograditi od ovakve sramotne proslave Oluje.
Želim se solidarizírati sa svim onim koji su zaplašeni i koji se osjećaju ugroženo zbog ove demonstracije ustaške političke moći u Republici Hrvatskoj.

Moje simpatije su danas sa svim ugroženim građanima Republike Hrvatske, osobito u Kninu sa Srbima pravoslavne vjere ali i svim građanima Lijepe Naše bilo koje druge vjere zbog ovog marša ustaša.

Moje nade okrenute su antifašistima, bez obzira bili vjernici ili nevjernici.

Danas, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i na Dan hrvatskih branitelja došao je dan da se snažno suprotstavimo opasnom hrvatskom fašizmu baš kao kako smo to učinili 1991. godine kada smo se suprotstavili srpskom fašizmu.

Ovaj ustaški sramotni iskaz političke i vojne moći poziv je svima nama ratnim veteranima i antifašistima da je došao dan kada trebamo reći svi zajedno ustašama : “Dosta je, ja se vas ne bojim”.

Pozivam sve slobodoljubivije građane Republike Hrvatske da mi se pridruže u aktivnoj borbi protiv fašizma i domaćih izdajnika i terorista – ustaša.
Ako danas ne iskažemo snažnu volju da se sa ponosom okrećemo protiv svih silnika a na stranu slabijih onda nam naša djeca u vrlo skoroj budućnosti neće oprostiti što moraju živjeti u ustaškoj državi straha i terora.

Pozdravljam sa ponosom ratnika

Smrt fašizmu – sloboda narodu.”

INDEXOV reporter s terena danas je u Kninu snimio sramotan incident. Naime, IX. bojna HOS-a marširala je gradom i pritom urlala “Za dom spremni!” te pjevala ustaške pjesme.

tačno.net
Autor 5.8.2016. u 15:39