Da li je konačno pronađeno rješenje za celulit?

tačno.net
Autor 30.7.2013. u 14:28

Da li je konačno pronađeno rješenje za celulit?

U borbi protiv celulita koriste se najrazličitije kreme, proizvodi i napici, ali jedna je psihologinja sve to odbacila i povezala s traumama i lošim osjećajima

Psihologinja Sanchez Navarro vjeruje da su ružne nakupine s kojima se bori preko 80 posto žena, zapravo rezultat loših osjećaja koje smo doživjeli u djetinjstvu i nastavljamo doživljavati kroz život.

Stručnjakinja za prirodnu kozmetiku Alexander Barani za Daily Mail kaže kako vjeruje da emocionalna stanja imaju odraz na naše tijelo i mogu ostaviti vidljive fizičke promjene. Navarro dodaje da potisnute emocije mogu uzrokovati i više bora te svima savjetuje da budu otvoreniji jer će na taj način imati ljepšu kožu s manje dosadnih grbica i pomorandžine kože.

Do sada su se kao uzrok celulita spominjali brojni parametri, od genetskih predispozicija do načina prehrane, raznih poroka ili pak redovnog vježbanja. Iz tog ugla gledanja dr. Wolf za Daily Mail kaže kako se nikako ne slaže s teorijom psihologinje Navarro i smatra da je za celulit krivo više faktora. Naglašava da je za ovakvu teoriju potrebno dodatno istraživanje, a ženama do tada preporučuje da se drže zdravog načina života u borbi s celulitom.

tačno.net
Autor 30.7.2013. u 14:28