Otkrijte sve o licu i naličju imuniteta te zaštitite zdravlje

tačno.net
Autor 26.5.2013. u 19:18

Otkrijte sve o licu i naličju imuniteta te zaštitite zdravlje

Kako biste zaštitili svoj organizam od gripa i prehlada u hladne jesenske i zimske dane potrebno je imati dobru fizičku kondiciju i jačati svoje prihičko zdravlje

Znate li što je zapravo imunitet? Imunološki sustav sastavljen je od imunoloških stanica koje nazivamo bijela krvna zrnca – leukociti. Leukociti ne kruže samo po krvi nego po cijelom tijelu i tvore imunološka tkiva i organe. Imunološke stanice učinkovito prepoznaju i uništavaju mikrobe – bakterije, parazite, gljivice – koji prodiru u organizam, te nas tako imunološki sustav štiti od infekcija.

Najbolja zaštita od gripe i prehlade je jačanje imunološkog sustava

Snažan imunološki sustav se može boriti protiv virusa i zaštititi nas od različitih bolesti koje doslovno vrebaju u hladne dane.  Zanimljiva je činjenica da je imunološki sustav prilikom ponovne infekcije s istom vrstom mikroba već pripremljen i odmah prevladava infekciju. Slovenski imunolog dr. Aojzom Ihanom na Zdravoj Kravi odgovorio je na mnoga pitanja i otkrio sve o licu i naličju imuniteta. Također, za vas je pripremio i nekoliko jednostavnih savjeta kako imunitet ojačati u hladne mjesece.

 

24sata

tačno.net
Autor 26.5.2013. u 19:18