Reagovanje: ”Pisana riječ zavičaja” nije za zaborav

Savo Petrović
Autor/ica 21.9.2020. u 14:59

Reagovanje: ”Pisana riječ zavičaja” nije za zaborav

Na portalu tačno.net 21. septembra pojavio se tekst Amira Brke ”Pisana riječ za zaborav’‘ u kome se autor bahato i s dozom nipodaštavanja bavi mojim tekstom ”Ja sam sin trava, asfalti me bole” i napada me zbog jedne rečenice. Nemam namjeru ulaziti u dalju polemiku povodom teksta Amira Brke nego želim napomenuti da knjiga ”Pisana riječ zavičaja” Kasima Derakovića nije za zaborav, naprotiv. To je knjiga u kojoj se objavljeni pisani dokumenti i radovi književnih stvaralaca centralnog dijela sjeverne Bosne. Kao i svaka knjiga takve vrste, i Kasimova ”Pisana riječ zavičaja” ima svojih nedostataka i mana o čemu treba pisati, ali ne sa umišljene visine, pakosti i zavisti, kao što je to uradio Amir Brka prije trideset godina.

Nemam namjeru da se bavi istraživanjima gdje je rođen, gdje živi i šta radi Amir Brka, kao što je on kopao po nekim mojim biografskim podacima. Mene ta persona uopšte ne interesuje.

Onaj ko je pročitao pamflet Amira Brke na portalu tačno.net mogao je uočiti da je na moju jednu rečenicu napisan veliki tekst u kome se autor brani i napada, ili možda pere svoju savjest. To je njegov problem.

Ovim je moja polemika sa izvjesnim Brkom završena.

Savo Petrović

Savo Petrović
Autor/ica 21.9.2020. u 14:59